Benvinguda


Bloc creat per compartir el coneixement entre l'alumnat de 4t d'ESO de la matèria de Tecnologia.
Heu de veure i llegir les informacions aportades al bloc.
Posteriorment heu de fer alguna entrada proposant mesures d'estalvi econòmic i energètic a l'habitatge.

21 de novembre del 2020

L' energia solar

És una energia renovable perquè s'obté d'una font natural inesgotable (en aquest cas es el sol ), obtinguda a partir de l'aprofitament de la radiació electromagnètica procedent del Sol.

L'energia solar s'obté de les radiacions solars que arriben aa la terra en forma de llum, i que capturen les plaques solars i es pot aprofitar per cuinar o per l'aigua calenta, hi ha de tres tipus i son les següents:

Energia solar fotovoltaica. Gracies a un efecte físic , la radiació de el sol es pot generar un corrent elèctric...

Energia solar tèrmica. Aquest sistema aprofita la capacitat calorífica de el sol Energia solar passiva.



                                                                                   
Skandar khan allah bibi

16 de novembre del 2020

Energia Eòlica

La energia eòlica al funcionar per l'aire es molt ecològica per el medi ambient perquè funciona per energía cinètica que consisteix en que aire mou les aspes conectadas a un motor que al fe us d'aquets tipus d'energía crea la electricitat que utilitzem a les nostres cases, empresas i tota construcción moderna de el segle XXI. Les peces que tenen las turbinas normalment son Rotor,Barquilla, Caixa d'engranatjes, Generador eléctric i la torre del aerogenerador.

https://ca.wikipedia.org/wiki/Energia_e%C3%B2lica

Pol Cruz Fisica 

Energia Geotèrmica

L'energia geotèrmica és un tipus d'energia renovable i neta que aprofita la calor del subsòl per a climatitza, tant per a calefacció com per a refrigeració i per a obtenir aigua calenta sanitària.

Aquest tipus d’energia es genera en centrals geotèrmics, amb una capacitat total instal·lada de 12,8 GW. Els tres primers productors mundials són els Estats Units, Filipines i Indonèsia.


Energía geotérmica - RJ Consultores 

https://www.energyavm.es/energia-geotermica/  


Juan Alejandro Subelza Vargas   4t A  

 

Estalvi energetic en els municipis

Un 41% dels Municipis espanyoles de més de 10.000 habitants ofereix bonificacions de l'IBI a les instal·lacions d'autoconsum, és a dir, 312 municipis que representen un 60% de la població resident en els 753 municipis estudiats. Així es desprèn d'un estudi realitzat per la Fundació Renovables i la companyia noruega Otovo, que han portat a terme una ampliació i millora dels informes realitzats el 2018 i 2019, que avaluaven i analitzaven la situació dels diferents incentius fiscals i econòmics que els ajuntaments espanyols contenen en les seves normatives municipals, per tal d'afavorir i donar suport a la instal·lació de sistemes d'autoconsum fotovoltaic.

 

Alejandro Rodriguez 4tA